Vila Aurora

 


Vila Aurora je izgrađena na parceli površine 1024 m2. Tlocrtna površina objekta je 120 m2. Ukupna površina dviju etaža je 200 m2 iskoristive stambene netto površine 172 m2. Objekt je smješten tako da osobe koje borave u njemu imaju potpunu intimu, a iz svake prostorije pruža se neometan pogled na more i bazen. Ulaz u objekt je natkriven i nalazi se na istočnoj strani.

Aurora - galerija »


Ograde

 

Na terasama su ograde od kovanog željeza između kamenih stupova. Južna i zapadna strana parcele su ograđene suhozidom visine 150 cm, dok je najduži dio ograde na istočnom dijelu terena, koji ide uz prilazni put ograđen zidanim, ručno što kovan im kamenom u kombinaciji s kovanim željezom.


Grijanje - hlađenje

 

Grijanje vode u objektu: vanjski centralni bojler kapaciteta 300 I, smješten u pomoćnom objektu iza kuće (31). Sistem hlađenja je riješen na klasičan način klimama Carrier s dvije vanjske jedinice i pet unutarnjih. Grijanje objekta je električno - podno. U dnevnom boravku i glavnoj spavaćoj sobi su smješteni kamini s otvorenim ložištem, kao pomoćno grijanje u prijelaznom periodu. Voda u bazenu i vanjskom jacuzziju grije se odvojenom pumpnom stanicom smještenom u pomoćni objekt (25).

 

 


Infrastruktura

 

Objekt je priključen na električnu mrežu (l l KW snage). Kako u tom području još uvijek nema vodovodne i kanalizacijske mreže (trenutno u izgradnji) opskrba vodom je iz 'gustirne' a dobavu pitke vode osiguravaju vatrogasci. Otpadne vode se slivaju u ekološku septičku jamu (Isea) postavljenu u najudaljenijem jugoistočnom kutu terena.


Vrt

 

Rađen je terasasto, u više nivoa, jer se pratio prirodan pad terena. Svi podzidi i stepeništa međunivoa, rađena su kamenom ili starom opekom. Uz svaku terasu su ozidane posude za cvijeće, kako bi se dobilo na urednosti a istovremeno omogućilo ozelenjavanje dijelova koji su rađeni kamenom. Pri odabiru i sadnji bilja se pazilo daje velika većina nasada autohtona (naranče, limuni, lavanda, ružmarin, čempresi, masline, žalfija, bademi, smokva, lovor). Izuzetak su cvatući grmovi u jugoistočnom dijelu i palme na južnom dijelu. Korištenje vrsta koje nisu autohtone se pri najmu kuća pokazalo kao jedan od nužnih čimbenika. Kuće koje su imale u nasadima i palme su postizale veći najam i veću popunjenost.

 

 


Detalji

 

Korišteno je puno starih elemenata kao što su: kamene stepenice, kameni stupovi, stare grede, kamenice, stari kamen, stare opeke itd.

 

Tlocrti i detaljan opis prostorija i ostalih sadržaja »